Embed video: 

A "forradalom csinálást" nem tanítják sehol. Azt a változtatás iránti igény szüli meg. Amikor eleged lesz. Amikor betelik a pohár. Amikor felismered, hogy a fennálló rendszeren lehet változtatni!! ...és amikor társakat találsz a változtatáshoz. Aztán először csak halkan, talán félve, de elkezded kiönteni a szívedet. Egyre inkább erőt merítesz a veled egy véleményen lévők tekintetéből, elszántságából. Nem fér meg a dolog a négy fal között. Irány az utca. És mondod. Kiabálod. Éled. Megszűnik az idő, minden egyéb várhat. Felborul a napirend, puszta jelenléted is sarkall, bátorít másokat. A szebb jövőbe vetett hit szinte mámorít, úgy érzed, nincs aki megállíthat. Belekarolsz a társaidba, összeér a vállatok és úgy vonultok. Az egység ereje szárnyakat ad. Jelmondatok születnek, dalok, versek. Úgy érzed, mindenki a barátod. Nem érzel fáradtságot, elfelejted a saját szükségeidet. Nem vagy éhes, se szomjas. Ez már régen nem valakik forradalma, hanem a tied. Nincs visszaút, benne vagy. Nyakig. eszed ágában sincs hazamenni, csak a szent cél lebeg a szemeid előtt: Változás.
56-ban sokan életük árán is kitartottak a változás mellett. Ma már tudjuk, hiába verték le a forradalmat, az tovább élt a lelkünkben, és 33 év elteltével ’89-ben győzni tudott. A történelem legnagyobb forradalmára Jézus Krisztus is megvívta a maga harcát. Vérével fizetett a „nagy eszméért” Megváltotta az emberiséget. Végre egy forradalom, ami győzni tudott. Nekünk magyaroknak ez külön is jó hír. Ennek a győztes forradalomnak a hírét kell tovább adnunk. Ez a forradalom az Élet Forradalma.
Mert tudod...
A "forradalom csinálást" nem tanítják sehol. Azt a változtatás iránti igény szüli meg. Amikor eleged lesz. Amikor betelik a pohár. Amikor felismered, hogy a fennálló rendszeren lehet változtatni!! ...és amikor társakat találsz a változtatáshoz. Aztán először csak halkan, talán félve, de elkezded kiönteni a szívedet. Egyre inkább erőt merítesz a veled egy véleményen lévők tekintetéből, elszántságából. Nem fér meg a dolog a négy fal között. Irány az utca. És mondod. Kiabálod. Éled. Megszűnik az idő, minden egyéb várhat. Felborul a napirend, puszta jelenléted is sarkall, bátorít másokat. A szebb jövőbe vetett hit szinte mámorít, úgy érzed, nincs aki megállíthat. Belekarolsz a társaidba, összeér a vállatok és úgy vonultok. Az egység ereje szárnyakat ad. Jelmondatok születnek, dalok, versek. Úgy érzed, mindenki a barátod. Nem érzel fáradtságot, elfelejted a saját szükségeidet. Nem vagy éhes, se szomjas. Ez már régen nem valakik forradalma, hanem a tied. Nincs visszaút, benne vagy. Nyakig. eszed ágában sincs hazamenni, csak a szent cél lebeg a szemeid előtt: Változás!
Magyarként és keresztényként nem tudok nem párhuzamot felfedezni a két forradalom között.
...és még a 33 év is stimmel.

Pintér Béla

Nincs megjegyzés

Leave a Response

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.