"...ITT ÁLLOK A KAPUI ELŐTT..."

Az év utolsó napjaiban mindig végig gondolom az elmúlt hónapok történéseit. Itt ülök a naptáram felett és lassan lapozgatom. Megelevenednek a pillanatok, és csak úgy tódul a sok emlék, és a hozzájuk fűződő életérzések. Sok olyan történésre rácsodálkozom, amikről azt gondoltam régebben voltak. De a naptár nem hazudik, napra, órára pontosan emlékeztet. Az emlékek meg már csak olyanok, hogy megszépülnek. Szép év volt. Minden nehézségével, próbájával, küszködésével együtt. Itt vagyok, ez már önmagában nagy dolog. Túléltem, megcsináltam, nem adtam fel. Ehhez néha ki kellett állnom „magamért” máskor tudni kellett befogni a számat. Egyik sem sikerült maradéktalanul. Hm.. Most csak mosolygok, mert azon kapom magam, hogy a hibáimmal szemben már megint elnéző vagyok. Legalábbis elnézőbb mint mások hibáival szemben. De az a helyzet, hogy egyszerűen muszáj hinnem magamban, hogy jobban fogom csinálni, hogy fejlődni fogok, hogy bátrabban mondok majd NEM-et… Most úgy érzem, menni fog.
Év vége van. Összegzem a történteket. Megbocsátottam magamnak. Már nem latolgatom, hogy „mi lett volna ha”. . Megbocsátottam az ellenem vétkezőknek is. Nincs ellenségem, se haragosom. Legalábbis nem tudok róla. Aztán itt van a legfontosabb: Nekem is megbocsátottak. Mennyi „semmi baj” „nem haragszom” „felejtsük el” vagy „lapozzunk” mondat adott nekem újra meg újra zöld jelzést. Szabadított fel, engedett utamra. Köszönöm!
Elfáradtam kicsit. Az ember mindig megsínyli, ha magából ad. Szívvel lélekkel tettem a dolgom. Mindent beletéve a pillanatba. Ahogy azt koszorús költőnk megfogalmazta anno: "Kézzel-lábbal, szívvel-szájjal...." :) Mindig új erővel töltött fel ha láthattam, hat az amit mondok vagy éneklek. Mert tényleg igaz, hogy „aki mást felüdít, maga is felüdül.” Az elmúlt év 151 koncertje, szolgálata mind-mind egy-egy csoda volt számomra. Hálás vagyok! A jövőre vonatkozóan tele vagyok tervekkel és reménységgel. Készülnek az új dalok, klipek, alakul a program naptáram is, amiről annyi azért elárulható, hogy lényegesen szellősebb lesz, mint az eddigiek voltak.
Kedves Olvasóm/Hallgatóm! Köszönöm az elmúlt évet. Köszönöm hogy meghallgattál, és ha kellett, jegyet is.vettél. Köszönöm, hogy értékeltél, bátorítottál, eljöttél, tapsoltál, imádkoztál, együtt éreztél. Jövőre, ha élek, lesznek új koncertek új dalok, új album, új klipek... és néhány meglepetés is! :) Egy újabb ajtó elé érkeztünk. Remélem tetszeni fog amit mögötte találunk, és hogy az új év áldott, és emlékezetes lesz valamennyiünk számára.
Bárhogy is alakul, nem szabad elfelejtenünk:
"Akár élünk tehát, akár halunk, az Úréi vagyunk!" (Róma 14:8)
Boldog Új Esztendőt Mindenkinek!

Pintér Béla

Nincs megjegyzés

Leave a Response

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.