A NÉGY MUSKÉTÁS

Volt egy érdekes álmom… Egy vasútállomáson voltam, és a kasszánál sorban állva vártam, hogy megvásárolhassam a jegyemet. Mire az ablakhoz értem, a pénztáros kisasszony közölte velem, hogy elment a vonatom. Mondtam neki, akkor adjon egy jegyet a következőre. Azt mondta nincs következő… Ez a vonat volt az első és az utolsó. Lekéstem, nincs több.
"Akkor nincs remény?" - Kérdeztem.
Azt mondta: „De van, menjen busszal.” :)
A REMÉNY flexibilis. Nem esik kétségbe, ha nem az elképzelések szerint alakulnak a dolgok. Túl lát a körülmények szülte helyzeten, és mindig megtalálja a megoldást. De nem egyedül dolgozik, hanem együtt Hittel és Szeretettel. Mint a három testőr. (Athos, Porthos, Aramis.) :)
HIT – a reménylett dolgok valósága, (Zsid. 11:1) de mivel halott önmagában, (Jak. 2:17) kell még Valaki, aki cselekvővé, azaz élővé, elevenné teszi. Ő pedig nem más mint SZERETET. – Aki tűr, hisz, remél, elvisel. (1 Kor. 13:7)
A hit remél, a remény hisz, a szeretet pedig, - sok más cselekvő tulajdonságával együtt - hisz és remél egyszerre. Hogyan lett ebből a három drága testőrből négy muskétás? ….hát úgy, hogy találkoztak D’Artagnan –nal. Engem is bevettek a csapatba.
Velük vagyok teljes, s Ők, velem teljesek. Bennem válnak láthatóvá értékeik, rajtam keresztül viszik véghez csodáikat.
Hiszek, remélek, szeretek. Egy csapat lettünk. Velem vannak, és én velük vagyok.
Hiszen: „Egy mindenkiért, mindenki egyért!”

Pintér Béla