VILÁGÍTS!

Ma, amikor minden napra jut valami botrány, vagy katasztrófa, ami miatt újra meg újra feketévé lehetne változtatni a Facebook profilképemet, ma is, így is eljut Isten üzenete hozzám: Örülj!
Mindig ezt csinálja. Pont, amikor minden jel arra mutat, hogy ez már bőven a vég kezdete, amikor már a fülemen folyik ki a sok marhaság, amivel a média, a politika és egyéb emberevő rendszerek próbálnak a víz alatt tartani, Ő jön, és nemes egyszerűséggel jár a vízen. A vízen, ami normális esetben nem az ember élettere. Mindenki, aki a tenger közepébe kerül, - bármilyen jó úszó is – csak egy ideig képes tartani magát. Küzd, kapálózik, majd végül, sorsába beletörődve, feladja. De nem így az Isten. Jön, és beszél nekem egy másik világról. Ő nem a meglévő rendszert próbálja kipofozni, nem a „vízi életre” akar kiképezni… Nála nem az a győztes, aki legtovább bírja, majd a kereszténység hősi halottjaként bekerül az egyházi krónikásfüzetbe. Nála az a győztes, aki a könnyek között is örül. Aki, bár sír az emberi gonoszság miatt és tehetetlennek érzi magát a gyilkológépezetek kegyetlenkedéseit látva, mégis meg tudja őrizni a szívét tisztán, és ahelyett hogy belefulladna, vagy jobb esetben sodródna az árral, fölé kerekedik, és lelkében képes kivonni magát a látható világ eszement forgatagából.
A Biblia által felkínált Öröm nem egyszerűen gyógyszer a szomorúság ellen. Nem egy eszköz, vagy módszer a világ elviselésére. Nem azt adja feladatul, hogy építő gondolatokat erőltessek az agyamra, vagy pozitív szavakat ismételgessek. Ó, nem… Az örömöm, a Természet Fölöttiről való meggyőződésem folyamodványa. Egyfajta gyümölcs! Gyümölcse a gyökereimből felszívott Igazságnak. Amikor Isten arra biztat, hogy örüljek, akkor nem a szomorú körülményeket veszi alapul, nem azokhoz képest határozza mag magát. Sokkal inkább bátorít, hogy merjek látni a sötétben. Hogyan lehetséges ez?
A válasz egyszerű… világíts!

Pintér Béla

Nincs megjegyzés

Leave a Response

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.